Willem Wesbeek

Even voorstellen: Willem Wesbeek

Hallo, mijn naam is Willem en ik ben sinds 2012 trainer bij Mammoet Academy.

Zelf ben ik al sinds mijn 16e werkzaam in de kranen wereld. Voordat ik bij Mammoet werkte heb ik onder andere als kraan machinist en montage medewerker gewerkt, daarnaast heb ik ook nog veel ervaring in de categorie (zwaar) transport.  

Omdat Mammoet een tekort aan praktijk trainers had én ik toe was aan een carrière switch ben ik uiteindelijk in mijn huidige functie terecht gekomen.  

Mijn werkgebied betreft voornamelijk het geven van praktijk trainingen zoals onder andere de Heftruck, Hoogwerker en Mobiele Kraan.
Ook word ik af en toe ingehuurd door de kraanverhuur als machinist om in het veld te assisteren met een kraan, dit kan met een rups- of een telekraan zijn.

Het mooiste aan mijn vak vind ik het overbrengen van vakkennis naar onze cursisten. Belangrijk is dat mensen verder kunnen groeien in hun loopbaan en wij als trainers geven hen de handsvaten om dit mogelijk te maken.
Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat medewerkers, zowel intern als extern, aan alle certificeringen en regelgeving voldoen, ook dat is een belangrijke taak van ons als trainer.

Wanneer ik niet aan het werk ben geniet ik van het sleutelen aan oude auto’s en tractoren, daarnaast vind ik het heerlijk om af en toe met de boot te gaan varen.