Bijscholing TCVT (alle categorieën)

Deze opleiding is bedoeld voor hercertificering van het TCVT persoonscertificaat. Ieder die een dergelijk certificaat bezit dient binnen de geldigheidstermijn van het certificaat (5 jaar) aan de eis van hercertificering te voldoen.

Bijscholing resize.JPG

Algemene informatie
Om te voldoen aan de eisen vanuit TCVT voor hercertificering van uw TCVT certificaat moet u voor het theoriegedeelte twee bijscholingsdagen volgen. 
De eerste dag dient plaats te vinden in de eerste 3 jaar en de tweede dag moet plaatsvinden in de laatste 2 jaar. Deze periodes mogen elkaar niet overlappen, de volgorde van modules maakt niet uit. 

Naast de bovengenoemde verplichte bijscholing dient u als TCVT certificaathouder aan te kunnen tonen dat u in de periode van vijf jaar, direct voorafgaand aan de hernieuwde aanvraag van een certificaat, ten minste twee jaar ervaring heeft opgedaan met de bediening van een kraan van de desbetreffende categorie.
Voor meer informatie zie het voorbeeld hieronder of verwijzen wij u graag naar de website van TCVT (https://www.tcvt.nl/voor-machinisten). 

Voorbeeld: 
Piet heeft zijn TCVT W4-01 certificaat behaald op 11 mei 2016. Piet zal tussen 11-05-2016 en 11-05-2019 zijn eerste bijscholingsdag moeten volgen. 
De tweede bijscholingsdag zal gevolgd moeten worden tussen 11-05-2019 en 11-05-2021. 

Doelgroep
Operationeel personeel die relevante scholing ter opfrissing / verdieping / verbreding van zijn vakbekwaamheid als machinist dient te volgen om te voldoen aan de hercertificerings criteria vanuit TCVT. 


Trainingsduur

Zowel modules A+B als modules C+D duren 1 dag (bij de Mammoet Academy volgt u module A en B of module C en D op één dag).


Inhoud van de modules:

  • A - Werkvoorbereiding en -uitvoering
  • B - Hijsgereedschappen
  • C - Veiligheid en milieu
  • D - Onderhoud en storingen

Na afronding ontvangt u een certificaat van deelname en wordt uw TCVT Certificaat- en Praktijkregister (TCPR) afgetekend en gestempeld/DSP-pas bijgewerkt. .


Talen

Deze training wordt standaard in het Nederlands gegeven. Het is mogelijk deze opleiding in het Duits en Engels te verzorgen, neem voor meer informatie contact op met de Mammoet Academy via academy@mammoet.com.

 

Beschikbaarheid & data Bijscholing TCVT modules A + B

Beschikbaarheid & data Bijscholing TCVT modules C + D