Contact
Trainers
Martin van der Leer

Trainers

De trainers van Mammoet Academy zetten zich elke dag weer in om kennis over te dragen aan hun kandidaten. Maar wie zijn deze mannen nu eigenlijk? Hoog tijd om kennis te maken!

Klik op de namen van de trainers om meer over hen te weten te komen. 

Trainer

Mijn naam is Martin van der Leer en ik ben Senior Trainer bij Mammoet Academy. Ik ben eigenlijk mijn hele loopbaan al werkzaam in de hijskranen, hoogwerkers en alle aanverwante machines.

Na mijn opleiding op de ATS en militaire dienstplicht ben ik begonnen als kraanmonteur en later werkplaatschef bij een kraan importeur. Na veertien jaar was ik aan carrièreswitch toe en ben ik kraaninspecteur verticaal transport en middelbaar veiligheidskundige geworden, iets dat ik twaalf jaar heb gedaan.

In 2011 ben ik bij de Mammoet Academy begonnen, dat toen nog het Mammoet training center heette, en dit werk doe ik nog steeds met veel plezier! Mijn werk bestaat uit het geven van alle trainingen binnen de Academy en het helpen bij het ontwikkelen van trainingen (subject matter expert). Ik geef voor Mammoet ook trainingen in het buitenland aan Mammoet collega’s en vind dit altijd weer een uitdaging en leuke afwisseling.

Buiten werktijd vind ik het leuk om met mijn vrouw te gaan varen met onze boot en te genieten van de natuur, zowel boven als onder water (duiken).

Trainer

Hi, mijn naam is Freek Smit en ik ben een van de trainers hier op de Mammoet Academy. Begin 2018 ben ik hier aan de slag gegaan en ik geef op dit moment diverse trainingen variërend van Heftruck tot Machinist Mobiele Kraan en zo’n beetje alles ertussenin.

Voordat ik hier bij Mammoet kwam werken, heb ik jaren als trainer bij een ander bedrijf gewerkt. Daarvoor heb ik zo’n vijftien jaar in “Oil & Gas” gezeten, bij bedrijven als ABB, Fluor, CB&I en Heerema.

Ik vind het superleuk om hier bij Mammoet trainingen te kunnen geven en op die manier met bijna iedereen van Mammoet in contact te komen.

Naast het trainen zit ik in mijn vrije tijd graag op de motor. Dat en parachutespringen zijn mijn grootste passies.

Trainer

Mijn naam is Rutger Kamphuis. Kort na mijn opleiding tot docent werktuigbouwkunde ben ik in 2009 als engineer begonnen bij Mammoet Europe in Schiedam. In deze hoedanigheid heb ik de mogelijkheid gehad om over de hele wereld te werken aan uitdagende projecten.

Na 10 jaar met veel plezier het engineering werk gedaan te hebben rees de vraag bij mezelf of ik niet eens iets in het onderwijs moest gaan doen, omdat ik toch een opleiding tot docent gevolgd heb. Op datzelfde moment was de Academy op zoek naar een nieuwe trainer en heb ik de stap kunnen nemen om het werken bij Mammoet te kunnen combineren met het lesgeven.

Ook heb ik met mijn engineering achtergrond al kunnen bijdragen in de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en lesmateriaal. Samen met het fantastische team hoop ik vele collega’s en externe cursisten te mogen verwelkomen bij de Mammoet Academy voor één van de opleidingen die wij hier aanbieden.

Trainer

Hallo, mijn naam is Willem en ik ben sinds 2012 trainer bij Mammoet Academy. Zelf ben ik al sinds mijn zestiende werkzaam in de kranenwereld. Voordat ik bij Mammoet werkte heb ik onder andere als kraanmachinist en montage medewerker gewerkt, daarnaast heb ik ook nog veel ervaring in de categorie (zwaar) transport. 

Omdat Mammoet een tekort aan praktijk trainers had én ik toe was aan een carrière switch ben ik uiteindelijk in mijn huidige functie terecht gekomen.  

Mijn werkgebied betreft voornamelijk het geven van praktijk trainingen zoals onder andere de Heftruck, Hoogwerker en Mobiele Kraan. Ook word ik af en toe ingehuurd door de kraanverhuur als machinist om in het veld te assisteren met een kraan, dit kan met een rups- of een telekraan zijn.

Het mooiste aan mijn vak vind ik het overbrengen van vakkennis naar onze cursisten. Belangrijk is dat mensen verder kunnen groeien in hun loopbaan en wij als trainers geven hen de handvatten om dit mogelijk te maken. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat medewerkers, zowel intern als extern, aan alle certificeringen en regelgeving voldoen, ook dat is een belangrijke taak van ons als trainer.

Wanneer ik niet aan het werk ben geniet ik van het sleutelen aan oude auto’s en tractoren, daarnaast vind ik het heerlijk om af en toe met de boot te gaan varen.

Trainer

Hallo, mijn naam is Ricko Lüdke. In 2021 ben ik alweer 25 jaar in dienst bij Mammoet.

Ik ben begonnen bij Marcon in Sittard, dit is later over gegaan in Convoi. In 2012 heeft Convoi zijn kranen verkocht aan Mammoet en ben ik meegegaan.

Mijn hobby is carnaval vieren in Limburg. Dit doe ik met veel toewijding en plezier!

Binnen Mammoet heb ik diverse kranen bediend, van mobiele kraan tot mobiele torenkraan en autolaadkraan. Een aantal jaar geleden ben ik door Gerrit Verhage, coördinator van het Mammoet leermeesterschap programma, gevraagd om leermeester te worden. Dit beviel ontzettend goed en dit doe ik nog steeds met veel plezier.

Vorig jaar kwam ik op de Mammoet Academy voor een training en zag toen het enthousiasme van de trainers. Na diverse gesprekken gevoerd te hebben, heb ik besloten dat ik ook graag als trainer aan de slag zou willen gaan.

Inmiddels is het dan zover en ga ik de functie met veel plezier bekleden! Ik laat mijn vorige carrière nog niet helemaal los, ik zal 50% op de kraan zitten en 50% als trainer aan de slag gaan. Je kunt mij dus tegenkomen op site of in het lokaal!